Appartement huren in Eindhoven: drie punten om echt op te letten

Wil je een appartement huren in regio Eindhoven? Dan begin je aan een leuke, maar soms ook lastige zoektocht – gezien het feit dat de vraag het aanbod overstijgt. Dit blog helpt je om zonder al te veel gedoe aan een appartement te komen én er een zorgeloze tijd in te beleven.

Punt 1: Gestoffeerd of gemeubileerd huren van een appartement

Appartementen worden of gestoffeerd of gemeubileerd aangeboden. Kijk goed naar wat je wilt en hoe het appartement van je keuze wordt opgeleverd. Gestoffeerd betekent dat de woning minimaal beschikt over een vaste vloer zoals vloerbedekking, parket of tegels en dat de woning is uitgerust met raamdecoratie. Dit geldt ook voor verlichting, koelkast, fornuis, oven en afzuigkap. Naast alle bovengenoemde vereisten van een gestoffeerde woning beschikt een gemeubileerd appartement ook over huishoudelijke artikelen.

Over het algemeen genomen is een gemeubileerde huurwoning iets duurder dan een gestoffeerde woning. Er zijn meer voorzieningen aanwezig, waardoor de verhuurder vaak iets meer huur vraagt. Kies je voor een gemeubileerde woning? Zorg dat je bij een bezichtiging altijd goed checkt, wat wel en wat niet aanwezig is.

Meer lezen over de verschillen en voor- en nadelen van gestoffeerd versus gemeubileerd? Bekijk eens dit artikel.

Punt 2: Huurcontract voor je appartement correct opstellen

Het huurcontract dient de basis te zijn voor een probleemloze huur van je woning. In een huurcontract leg je de gemaakte afspraken duidelijk vast. Hierdoor worden verwarring en discussies voorkomen. Een huurcontract hoeft niet per se schriftelijk te zijn, maar een mondeling huurcontract is wel een stuk moeilijker te bewijzen. Is er sprake van huren of verhuren op basis van de Leegstandwet? Dan moet je wel echt een schriftelijk huurcontract sluiten.

Wat moet er nu eigenlijk allemaal in zo’n huurcontract staan? Hier vind je een praktische checklist.

Punt 3: Kale huurprijs of all-in

Voordat je op zoek gaat naar een huurappartement in Eindhoven is het aan te raden om te bepalen wat de maximale huurprijs is die je hiervoor wilt of kunt betalen. Een appartement in Eindhoven huur je vanaf ongeveer €800 kale huur per maand. Een huurprijs is over het algemeen opgebouwd uit een kale huurprijs – dit is de prijs die je betaalt voor het gebruik van de woning -, eventuele servicekosten en de kosten voor gas, water en licht. Soms wordt een appartement verhuurd tegen een all-in huurprijs. Dit is een huurprijs waarin zowel de ‘’kale huurprijs’’ als alle andere kosten inbegrepen zitten. Kijk dus altijd goed naar de opbouw van de huurprijs. Een kale huurprijs van €800 kan uiteindelijk namelijk best oplopen naar €1100, als alle kosten opgeteld zijn.

Wat kun je doen als je geen appartement kunt vinden?

Lukt het je niet om een appartement te vinden dat past binnen je wensenpakket? Kijk dan eens naar een studio. Een studio is over het algemeen genomen wat kleiner in oppervlakte dan een appartement. Hierdoor betaal je in de meeste gevallen iets minder dan de wat grotere type huurwoningen. Kijk gewoon naar wat er in je budget past en laat het type woning los. Meer hierover lees je in dit blog.

Aanvullende tips voor appartement huren in Eindhoven

Wil je toch wel echt heel graag neerstrijken in een appartement? Hou dan het aanbod zoals op onze site iedere dag in de gaten en reageer meteen. De mensen die het snelst aan een woning komen, zijn de mensen die het actuele aanbod continu in de gaten houden en snel reageren. Lees ook ons blog eens over ‘hoe je de concurrent te snel af bent bij een bezichtiging’.

Bekijk hier ons aanbod en klik hier om contact op te nemen.