De meest favoriete woonwijken van Eindhoven. Waar strijk jij neer?

Wat zijn de meest aantrekkelijke wijken van Eindhoven om – met het centrum binnen handbereik – neer te strijken en een huurwoning te betrekken. We gaan voor je op onderzoek uit.

De stad Eindhoven bestaat uit zeven stadsdelen: Centrum, Stratum, Tongelre, Woensel-Zuid, Woensel-Noord, Gestel en Strijp. Hiervan is het Centrum het oudste stadsdeel. Deze stadsdelen zijn onderverdeeld in 17 wijken, allemaal met hun eigen bouwstijlen en sfeer. We pikken er vijf wijken uit die erg in trek zijn vanwege bouwstijl, dynamiek of sfeer.

Strijp-S

Voor ons is Strijp-S het meest interessante gedeelte van Strijp. Zowel expats als regionale woningzoekenden betrekken graag een huurloft of -appartement op deze unieke locatie waar innovatie leidend is. De hele wijk is gebouwd op het fundament van Philips. Diverse industriële kenmerken zijn intact gebleven, waardoor je enerzijds kennis maakt met de techniek van morgen en anderzijds geniet van de sfeer van vervlogen tijden. Het is een smeltkroes van wonen, werken en leven en daarom enorm in trek. Naast deze trekpleister winnen ook de wijken Strijp-R en Strijp-T steeds meer terrein. We love it!

Oud-Stratum

Een leuk dynamisch stukje ‘oud-Eindhoven’. Zoek je naar een huurwoning, tijdelijk of vast, in een jaren-30 stijl dan haal je hier je hart op. Het centrum is op loopafstand net zoals het Parktheater en het Stadswandelpark, waar het in de zomer heerlijk vertoeven is. Het is een plek waar zowel senioren, studenten alsook gezinnen hun thuis vinden. Het is een wijk met een mengelmoes van leeftijden en culturen. Dit alles maakt Oud-Stratum een rustige, doch bruisende wijk volop huurwoningen, -bovenwoningen en -appartementen.

Witte Dorp

Dit is een bijzonder stukje Eindhoven met een rijke historie. Officieel heet deze wijk Tuindorp, maar doordat de vele witte woningen hier de boventoon voeren kreeg het in de volksmond al snel de bijnaam: Witte Dorp. Dit stukje Eindhoven kent een interessante architectonische historie, die letterlijk en figuurlijk uitgelicht wordt tijdens de lichtjesroute. In de jaren 30 ontworpen door Dudok is de gehele wijk nu een beschermd stadsgezicht en Rijksmonument. Dit brengt voor- en nadelen met zich mee. Het is een gewilde wijk, met in het midden een mooi speelveld, waar vooral veel jonge gezinnen wonen.

Vonderkwartier

Het Vonderkwartier heeft zichzelf uitgeroepen tot leukste wijk van Eindhoven. Deze wijk heeft een erg actieve buurtvereniging. Er worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd voor jong en oud zoals: workshops energiebesparing, lampionnen maken en ‘deel je auto met je buren’. Het staat, net als haar overbuurvrouw ‘Schrijversbuurt’ bekend als ‘yuppenwijk’. Hier domineren de jonge gezinnen, tweeverdieners met gemiddeld twee kinderen. Je struikelt over de bakfietsen onderweg naar de hippe trekpleisters in het centrum. En is dat erg? Nee wij vinden van niet. Deze wijk bruist; van de kinderen en door de diversiteit aan woonruimten en sociale activiteiten.

Rozenknopje

Deze wijk ligt tegen het centrum aan en heeft een divers aanbod aan (jaren 30) woningen. Binnen deze wijk is de Schrijversbuurt een buurt, die naast het Vonderkwartier, erg in trek is bij jonge gezinnen, veelal tweeverdieners. De restaurants en barretjes zijn binnen handbereik, net als scholen en buitenschoolse activiteiten. Frisse lucht snuiven kan eenvoudig in het Stadswandelpark of in de Genneperparken. Wat ons betreft een dynamische en verfrissende plek om een huurwoning te betrekken.

Het centrum is om te wonen iets minder in trek, doordat het vooral gedomineerd wordt door horeca en winkels. Er zijn plannen om dit stadsgedeelte in de toekomst als woongebied verder te ontwikkelen, voor zowel starters als gezinnen. Overigens is in heel Eindhoven veel gaande. Oude wijken worden ‘gepimpt’, industriële panden ‘omgekat’ en nieuwbouwprojecten de grond uit gestampt.

Uiteindelijk is ieder individu anders en stellen we allemaal andere eisen aan maximaal woongenot. We adviseren je vooral zelf op verkenning uit te gaan als je zoekt naar een huurwoning in Eindhoven. Kijk rond en leer Eindhoven beter kennen. Je zult merken dat deze stad jouw aandacht meer dan waard is!

Heb jij nu een woning gevonden die helemaal in de smaak valt bij jou? Lees dan hier alles over wat er komt kijken bij het huren van een woning.