Een gemeubileerde of gestoffeerde huurwoning: wat kies ik?

Voorheen werden gemeubileerde huurwoningen in Eindhoven vooral gehuurd door expats. Met de komst van nieuwe, meer stylish ingerichte woningen, neemt gemeubileerd huren in populariteit toe. Aan de ander kant kent gestoffeerd huren ook zo zijn voordelen. Ai, vind je het ook zo lastig kiezen? Laten wij je dan met deze blog helpen.

Verschil gemeubileerde en gestoffeerde huurwoningen

Waarin verschilt een gestoffeerde woning van een gemeubileerd pand? Gestoffeerd betekent dat de woning minimaal kan beschikken over vaste vloerbedekking, parket, tegels of een laminaatvloer. Daarnaast dient de woning te zijn uitgerust met raamdecoratie. Ook dient er verlichting aanwezig te zijn, evenals een koelkast, fornuis, oven en afzuigkap. Een vaatwasser, droger en magnetron zijn geen must, maar in de huidige tijd wel een absolute pré. Waarin verschilt dit dan van een gemeubileerde woning?

Naast alle bovengenoemde vereisten van een gestoffeerde woning beschikt een gemeubileerd pand ook over huishoudelijke artikelen. Hierdoor is dit type woning in theorie direct in gebruik te nemen. Daarvoor dient standaard servies, bestek, pannen en andere minimaal benodigde keukenmateriaal in de woning beschikbaar te zijn. Maar denk ook aan allerhande meubels, linnengoed en een televisie. Zorg dat je bij een bezichtiging altijd goed checkt, wat wel en wat niet aanwezig is.

Voor- en nadelen gemeubileerde woning
Zoals je begrijpt heeft een gemeubileerde woning zo haar pluspunten.

Pluspunten

  1. Je hoeft niet zelf te investeren in een inventaris.
  2. Je kunt deze woning snel betrekken.
  3. Een verhuizing is geen hels karwei.
  4. Je kunt je tijd gebruiken om je nieuwe woonomgeving eigen te maken.
  5. Je hoeft zelf je hoofd niet te breken over de inrichting.
  6. Profiteer van een moderne inrichting. We zien immers steeds vaker dat de ‘allegaartjes’ interieurs plaatsmaken voor trendy interieurs van de hand van stylisten.’

Nadelen

  1. Je kunt de woning niet geheel naar eigen smaak inrichten.
   Over het algemeen genomen is een gemeubileerde huurwoning iets duurder dan een gestoffeerde woning. Er zijn meer voorzieningen aanwezig, waardoor de verhuurder vaak iets meer huur vraagt.

Maar wat zijn dan de plus- en minpunten van een gestoffeerde woning?

Pluspunten

  1. Als je wel eigen meubels hebt, maar geen budget voor een keuken en badkamer, is een gestoffeerde woning een goede optie.
  2. Je kunt de woning precies naar jouw smaak inrichten.
  3. Deze woningen zijn vaak iets goedkoper dan gemeubileerde woningen.

Nadelen

  1. Als je zelf niet beschikt over meubels en een inventaris, dan dien je deze aan te schaffen. Dat is vaak een behoorlijke investering.

Kijken is weten

Twijfel je na het lezen van dit artikel nog steeds? Neem dan eens in een kijkje in verschillende woningen. Zo krijg je in de praktijk een beter inzicht in de voors en tegens. Om een inzicht te krijgen, kun je ons woningaanbod bekijken. Selecteer hier ‘gemeubileerd’ of ‘gestoffeerd’ en vind de woningen die bij jouw wensen passen.

Maak van je huurwoning jouw thuis

Of je nu een gestoffeerde of gemeubileerde woning huurt, met enkele minuscule aanpassingen straalt je huis. Het enige dat je nodig hebt om je woning helemaal ‘jou’ te maken is een klein budget, durf en vooral een gezonde dosis zin! Benieuwd waarmee je van jouw woning jouw thuis kunt maken? Lees het hier!