Een woning huren in Eindhoven

Ben jij op zoek naar een huurwoning in Eindhoven?

Eindhoven is een prachtige stad om te wonen met ruim 226.000 inwoners. Ruim de helft van alle woningen is een huurwoning. Hieronder geven wij je zoveel mogelijk informatie over wonen en huren in Eindhoven.

0

Inwoners

0

Woningen

0

Huurwoningen

Wat kun je vinden op deze pagina:

Waarom huren in Eindhoven?

Praktische informatie voor expats

Checklist als je vanuit het buitenland naar een huurwoning verhuist

5 Evenementtips in Eindhoven

Wat komt er kijken bij het huren van een woning?

Wonen in Eindhoven stad of een randgemeente.

Voor als je twijfelt tussen wonen in Eindhoven of Tilburg

De meest favoriete woonwijken van Eindhoven. Waar strijk jij neer?

Zes dingen waar je woning happy van wordt

Steek veilig de sleutel in het slot van je huurwoning

Je woning verhuren

Waarom huren in Eindhoven?

De voor- en nadelen van huren

Als je in de regio Eindhoven wilt komen wonen, is het huren van een woning de snelste manier om onderdak te hebben. Het grootste voordeel van huren is dat je de woning ook weer kunt opzeggen en naar een andere plek kunt gaan verhuizen. Je loopt dus weinig risico en je hoeft niet te sparen voor groot onderhoud. Dat zit namelijk verweven in je huurprijs.

Het nadeel van huren is dat je iets meer betaalt als dat je een woning zou kopen. Op dit moment is het lastig om een geschikte koopwoning te vinden. De huizenmarkt is overspannen. Het aanbod voor een huurwoning is groter dan het aanbod voor koopwoningen in Eindhoven.

Wil je meer weten? Lees dan ons artikel: De voor- en nadelen van het huren van een woning

5 Evenementtips in Eindhoven

Wat maakt wonen in Eindhoven leuk?

Ze zeggen niet voor niets “Eindhoven de gekste”. Eindhoven heeft heel veel te bieden als stad om te wonen.

Eindhoven heeft diverse opleidingen zoals de Design Academy en de Technische Universiteit maar er worden, vooral de laatste jaren, ook heel veel evenementen georganiseerd.

Het stadshart van Eindhoven is zeer bruisend te noemen. Houd je van cultuur, breng dan zeker ook eens een bezoek aan Strijp-S. Dit gedeelte van Eindhoven wordt ook wel het culturele en creatieve hart van Eindhoven genoemd.

Wil je meer weten? Lees dan ons artikel: Evenementtips voor Eindhoven

Wat komt er kijken bij het huren van een woning?

Waarmee moet je rekening houden als je een woning gaat huren?

Een aanhuurmakelaar biedt uitkomst in deze spannende periode in je leven. Zij kunnen je uitstekend helpen om jouw wensen in kaart te brengen. Ook kunnen zij adviseren over de huurprijs van een woning en uiteindelijk kunnen zij bemiddelen met het ondertekenen van de huurovereenkomst. Wil jij meer weten over je verhuizing naar Eindhoven of een handige checklist lezen?

De 5 verschillen tussen het wonen in de stad of in een dorp

Een ervaringsdeskundige vergelijkt de verschillen tussen het wonen in een huurwoning in Eindhoven Centrum en een koopwoning in een randgemeente. 5 Grote verschillen voor jou op een rij.

Voor als je twijfelt tussen wonen in Eindhoven of Tilburg

Waar sla jij je vleugels uit? In een huurwoning in Eindhoven of Tilburg?

Een handig overzicht als je twijfelt tussen een huurwoning in Eindhoven of een huurwoning in Tilburg. Verschillende woningtypes, architectuur, natuur, techniek en innovatie zetten we tegen elkaar af voor beide steden. En de conclusie is: jouw perfecte woonruimte en veel woongenot vind je in zowel Eindhoven als Tilburg.

De meest favoriete woonwijken van Eindhoven. Waar strijk jij neer?

Wat zijn de meest aantrekkelijke wijken van Eindhoven om te wonen?

Eindhoven kent heel veel leuke woonwijken. Maar hoe weet je nou welke kenmerken de woonwijk heeft die jij op het oog hebt om te gaan wonen. Is de omgeving bijvoorbeeld kinderrijk? Zijn er voldoende leuke restaurants en barretjes als jij daarvan houdt? Wij hebben de verschillende wijken voor jou op een rijtje gezet.

Zes dingen waar je woning happy van wordt

Het zijn de kleine dingen waar we gelukkig van worden. Dat geldt ook voor je huis.

Heb jij eindelijk die hele mooie huurwoning in de omgeving van Eindhoven of Tilburg gevonden dan wil je daar natuurlijk ook een hele fijne tijd beleven en gelukkig worden. Met deze 6 tips wordt jouw huis als heel snel jouw thuis.

Steek veilig de sleutel in het slot van je huurwoning

Inbrekers kiezen vaker voor een huurwoning dan voor een koopwoning.

Een veilige leefomgeving is het allerbelangrijkste als je lekker wilt wonen. Overal in de wereld kan er in je woning ingebroken worden. Met deze tips kun je zelf checken of je woning veilig genoeg is. Succes!

Je woning verhuren

Je gaat samenwonen, tijdelijk naar het buitenland of je hebt een tweede woning; er zijn genoeg redenen om je woning te verhuren. Een huurder vinden is momenteel geen probleem, maar voldoen aan wet- en regelgeving kan een uitdaging zijn. Denk aan het bepalen van de huurprijs of het opstellen van een contract dat voldoet aan de wet huurbescherming. Vogel je dit zelf uit of schakel je een vastgoedverhuurder in? Het is wikken en wegen en met deze artikelen helpen we je een eindje op weg:

Zelf je huis verhuren in Eindhoven?– Voor alle twijfelaars hebben we de voors én tegens op een rijtje gezet.

Woning verhuren Eindhoven? Moet ik wel of geen verhuurmakelaar inzetten?