Hoe écht goede foto’s de verhuur van je woning bevorderen

‘Eén beeld zegt meer dan duizend woorden’; een clichématige uitdrukking die we allemaal kennen. Toch valt het ons op dat dit bij het in beeld brengen van huurwoningen vaak in de wind wordt geslagen. Jammer, aangezien wij in de praktijk ervaren dat goed gefotografeerde woningen sneller verhuurd worden. Wil jij als verhuurder zelf foto’s maken van je huurwoning? Lees dan hieronder onze zes gouden tips hoe je indrukwekkende foto’s maakt.

Juiste fotografie zorgt ervoor dat je huurwoning op een aantrekkelijk manier wordt gepresenteerd. Dit geldt niet alleen voor websites van verhuurmakelaars zoals Goeth Vastgoed, maar ook voor sites zoals Pararius en bijvoorbeeld Funda en Marktplaats. Een geïnteresseerd huurder kan zich zo een goed beeld vormen. Waar je op moet letten bij het maken van foto’s, dat lees je hieronder.

Zes tips voor het maken van ‘blown away’ foto’s van je huurwoning

Tip 1. Een opgeruimd huis staat netjes

Zorg dat je huurwoning naast schoongemaakt ook goed is opgeruimd. Hiermee bedoelen we niet alleen rondslingerende rotzooi. Om ervoor te zorgen dat de huurder zich een beeld kan vormen van het wonen in jouw huurwoning is het belangrijk dat de ruimten zo neutraal mogelijk zijn ingericht. Haal zoveel mogelijk kleine meubels en aankleding, zoals woonaccessoires, weg. Denk hierbij ook aan persoonlijke spullen zoals speelgoed, foto’s, verzorgingsproducten en tandenborstels. Voor jou voelt je huurwoning dan wellicht zielloos en leeg, maar geloof ons, een huurder ziet juist nu de potentie om de ruimten naar eigen smaak in te richten. Bovendien spreek je zo een grotere doelgroep aan. Check nog even goed of de spullen die je laat staan, netjes recht staan. O, en maak de bedden strak op en kies hierbij voor neutrale overtreksets.

Tip 2: Style to the max

Met de spullen die je laat staan kun je alle kanten op, maar welke? Een woningstylist kan je helpen. Vraag ons gerust naar stylisten waarmee wij goede ervaringen hebben. Voordeel van styling betekent in de praktijk ook vaak dat je woning beter op waarde wordt geschat.

Tip 3: Gebruik professioneel geschut

Het is wenselijk om zoveel mogelijk van de ruimte in één foto te laten zien. Hiervoor is het aan te raden om een groothoeklens te gebruiken. Het heeft de voorkeur om een professionele camera in te zetten, zoals een spiegelreflexcamera. Mocht je niet in de gelegenheid zijn een professionele camera in te zetten, dan kun met de nieuwste telefoontoestellen ook prima foto’s maken.

Tip 4. Steek niks onder stoelen of banken

Maak foto’s van alle in jouw huurwoning aanwezige ruimten. Dit geldt ook voor de tuin en de voorzijde. Woon je naast een prachtig park of speeltuin? Maak ook hiervan foto’s. Vergeet ook de bijzondere details van je huurwoning niet. Indien je ervoor kiest om je woning gemeubileerd te verhuren is het van toegevoegde waarde om de meubels goed op te foto te zetten.

Tip 5. Speel met licht en ruimte

Vanzelfsprekend, maar zorg dat je bij daglicht aan de slag gaat. Zorg voor een maximale lichtinval door vitrage zoveel mogelijk te openen. Het heeft de voorkeur te werken op een zonnige dag, dit zorgt voor de beste belichting. Een ruimtelijk effect creëer je door vanuit de hoeken de foto’s te maken, met zoveel mogelijk van de vloer in beeld.

Tip 6. Selecteer de juiste foto’s

Het moment suprême; de selectie en het bepalen van de volgorde voor plaatsing. Zoals eerder vermeld zorg je voor minimaal één foto per ruimte. Zorg dus dat je voldoende foto’s maakt, zodat je de vrijheid hebt om de beste te selecteren. Kies één foto als hoofdfoto, oftewel de kopfoto. Je kunt kiezen voor de voorzijde, maar een mooie foto van de huiskamer is in sommige gevallen aantrekkelijker. Welke volgorde hanteer je bij het plaatsen van de foto’s? De meest gebruikelijke volgorde is:

  1. voorkant van je huurwoning;
  2. woonkamer;
  3. keuken;
  4. slaapkamer(s);
  5. badkamer;
  6. toilet;
  7. additionele ruimten en de tuin of het balkon en sluit af met;
  8. plattegronden.

Ben je na al deze tips en je persoonlijke fotoshoot toch niet helemaal tevreden? Overweeg dan een professionele fotograaf in te schakelen. Naast stylisten hebben wij voldoende fotografen in ons netwerk die indrukwekkende foto’s voor je maken.