Je woning verhuren aan expats; waar let je op?

In de regio Eindhoven zijn veel expats op zoek naar een woning. Het voordeel bij het verhuren aan expats is dat zij vaak voor bepaalde tijd in Eindhoven wonen. Maar hoe zorg je dat je je woning zorgeloos en snel aan expats verhuurt?

De juiste inrichting

Expats, vooral degenen die voor korte termijn Eindhoven bezoeken, zoeken vaak naar gemeubileerde woningen. Aan de andere kant kennen we ook de gezinnen die voor langere tijd in Nederland woonachtig zullen zijn. Gestoffeerde woningen worden gebruikelijk voor minimaal twaalf maanden verhuurd en daarna voor onbepaalde tijd. Bij gemeubileerde woningen praten we over het algemeen over een minimale huurperiode van twaalf maanden. Uiteraard is een kortlopende huurovereenkomst waarvan je de einddatum weet ook mogelijk. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Probeer je woning in ieder geval zo neutraal mogelijk te houden. Zo voldoe je het beste aan ieders smaak. Verhuur je je huurwoning gemeubileerd, zorg dan, in het geval van spullen die snel kapot kunnen gaan, voor producten die makkelijk te vervangen zijn, zoals goedkoop servies. Zorg ervoor dat je woning er netjes uitziet en makkelijk te reinigen is. Ondanks dat vloerbedekking comfortabel aanvoelt en huisdieren zo gezellig zijn, hebben huisdiervrije woningen en eenvoudig te reinigen vloeroppervlakten veelal de voorkeur.

Goede huurprijs en faciliteiten

Er komt bij een verhuizing al zoveel op expats af dat zij in de meeste gevallen de voorkeur geven aan een huurwoning waarbij alles geregeld is. Houd daarom in je achterhoofd dat expats graag ontzorgd willen worden. Dit betekent in de meeste gevallen ook een huurprijs, waarbij, gemeentelijke belastingen, internet- en tv-aansluitingen inclusief zijn. Daarnaast is het gebruikelijk dat voor de kosten voor gas, water en elektra een voorschot wordt betaald. De verhuurder gaat in dat geval een contract aan met de energiemaatschappij om de expat te ontzorgen.

Veel huurders verwachten dat zij aan expats een hogere huurprijs kunnen vragen, maar dit is de laatste jaren wel iets veranderd. Zo betaalde de werkgever vroeger vanzelfsprekend de woonlasten van buitenlandse medewerkers. Nu krijgen expats lang niet altijd meer een (gedeeltelijke) vergoeding. Dit leidt ertoe dat expats beter rondkijken en zoeken in alle prijsklassen. Let hierop bij het bepalen van je verhuurprijs.

Breng ook de faciliteiten van de omgeving goed in kaart. Denk aan (internationale) scholen, winkels, sportfaciliteiten en openbaar vervoer. Maak je huurwoning en de omgeving extra aantrekkelijk door de regionale hotspots te benadrukken. Lukt het jou een mooi lijstje te maken?

Technologische snufjes de voorkeur

Eindhoven staat bekend als technologische hoofdstad dus veel expats zijn tech-minded. Zij stellen moderne apparatuur en faciliteiten op prijs. Denk aan draadloos internet en eigentijdse apparaten zoals een flatscreen, afwasmachine en was-droger combinatie. Benadruk deze aanwezige apparatuur door middel van tekst en fotografie.

Win advies in

Nederland kent veel uiteenlopende expats met verschillende achtergronden en culturen – met allen hun eigen normen en gebruiken. Win advies in bij een gerenommeerde, regionale verhuurmakelaar met kennis van de expatmarkt. Vraag of zij medewerkers in dienst hebben met kennis van de verschillende culturen die het Eindhovense expat-landschap rijk is en of zij diverse talen spreken.

Deze verhuurmakelaar geeft je veel nuttige informatie aangaande het verhuren van je woning aan expats. Ook helpt deze makelaar je met het bepalen van de juiste marktconforme huurprijs, het selectieproces en de manier van verhuur. Bovendien zorgt een goede verhuurmakelaar voor een professionele presentatie van je woning op websites zoals Pararius.nl (grootste verhuursite van NL), websites voor expats (expatrentals.com), social media en het actief aanbieden van je woning aan bedrijven, zoals Philips, ASML, NXP, Design Academy etc.

Informeer tenslotte uitgebreid naar het regionale netwerk van deze verhuurmakelaar en vraag gerust naar het aantal en type expats dat zij in hun bestand hebben staan. Je wilt immers dat je woning niet alleen tegen een goede prijs, maar ook snel en vakkundig wordt verhuurd.