Je woning verhuren in Eindhoven met of zonder een verhuurmakelaar?

Er komt nogal wat kijken bij de verhuur van een woning in Eindhoven. Contracten, wetgeving en het bepalen van de huurprijs: doe je dit zelf of besteed je de gehele rompslomp rondom verhuur van je woning uit? Deze must read helpt je om een keuze te maken.

Voordelen verhuurmakelaar

Op de hoogte van wet- en regelgeving
Je hebt te maken met veel regels en eisen rondom verhuren van je woning. Als je hier geen ervaring mee hebt kan het overweldigend zijn. Een verhuurmakelaar is op de hoogte van actuele wetten en regels en neemt je veel uitzoekwerk uit handen.

Juridisch onderbouwde contracten
Een verhuurmakelaar is in het bezit van juridisch onderbouwde huurcontracten. Je hoeft het wiel dus niet opnieuw uit te vinden.

Administratieve afhandeling uitbesteden
Het innen van de maandelijks huurpenningen kost tijd en helaas in sommige gevallen ook energie. Denk aan het sturen van herinneringen, aanmaningen etc. Een vastgoedverhuurder- en beheerder regelt de gehele afhandeling.

Hogere verhuurprijs en betere voorwaarden
Verhuurmakelaars hebben over het algemeen een uitgebreid netwerk om op terug te vallen. Daarnaast hebben zij een groot bereik, waardoor marketingactiviteiten snel effect hebben. Kortom; een huurder is snel gevonden. Door het creëren van vraag in combinatie met het professionele imago van een verhuurmakelaar kan een hogere huurprijs gevraagd worden – waarmee veel verhuurders de kosten voor een verhuurmakelaar wegstrepen.

Risicobeperking
Door een periodieke controle, voorwaarden in het huurcontract en een nette borgsom ben je verzekerd van een correcte afhandeling in het geval van schade, toegedaan door de huurder.

Vastgoedbeheer
Besteed je het vastgoedbeheer uit, dan ben je af van de rompslomp rondom het innen van de huurpenningen en het onderhoud van de woning. Een vastgoedbeheerder heeft een netwerk aan specialisten, waarmee vaak gunstige prijsafspraken zijn gemaakt. Hierdoor kan onderhoud goedkoper uitgevoerd worden, dan wanneer je het zelf regelt.

Nadelen verhuurmakelaar

De kosten
Je zou denken: ‘maar één tegen ten aanzien van zoveel voors?’ Toch is ‘cash’ de belangrijkste reden voor mensen om te kiezen voor verhuur in eigen beheer. Tot voor kort vielen bemiddelingskosten, een maandhuur, voor rekening van de huurder, waar deze nu voor rekening van de verhuurder zijn.

Kies je ervoor je woning te laten beheren, dan betaal je een vast percentage per maand, dat van de huurprijs wordt afgehouden. Ook al wijzen de feiten uit dat inzetten van een vastgoedbeheerder zichzelf terugverdient door een hogere huurprijs te bewerkstelligen, toch is dit de grootste afknapper. Hier kan echter een simpele rekensom al uitkomst bieden!

Hopelijk hebben we met dit artikel meer inzicht gegeven in de voors en tegens van het laten verhuren van je woning of beleggingspand in Eindhoven. Heb je toch hulp nodig bij de verhuur neem dan hieronder contact met ons op voor een kennismakingsgesprek en gratis huurwaardebepaling.