Studio huren in Eindhoven; dé reden om het niet te doen

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Een studio huren in Eindhoven is rete-populair. Zo populair dat je er onder de 1000 euro nauwelijks een vindt en zelfs dan moet je van goeden huize komen om er eentje te bemachtigen. Dit is dé reden om niet op zoek te gaan naar een studio, maar om kritisch uit te kijken naar een alternatief. Blijf je bij een studio, neem dan onderstaande tips in acht.

Wat is een studio?

De definitie van een studio is dat het eenkamerappartement is. Kortom, je woning bestaat uit een kamer waarin je slaapt en woont. De badkamer en het toilet bevinden zich vaak wel separaat en zijn in de meeste gevallen privé. Een studio is in principe bedoeld om met één persoon te bewonen. Een appartement daarentegen bestaat uit meerdere kamers.

Wat maakt een studio populair?

Een studio is, naast een kamer, de goedkoopste manier van huren. Alles is lekker van jezelf en je hoeft niets te delen zoals in een studentenhuis wel het geval is. Doordat je in de woonkamer slaapt en een studio weinig vloeroppervlakte kent, betaal je over het algemeen ook wat minder dan in het geval van een appartement of woning.

Alternatieven

Er zijn in Eindhoven te weinig studio’s om te voldoen aan de vraag. Zeker door het groeiend aantal expats groeit inherent ook de vraag naar studio’s. Het maakt deze expats niets uit of ze in een woonkamer moeten slapen. Zij zijn allang blij dat ze iets hebben. Gemeubileerd of gestoffeerd het is hen om het even.

Wij adviseren woningzoekenden om zich om die reden niet blind te staren op studio’s. Kijk ook eens uit naar appartementen. Bekijk vooral kritisch je maandbudget en gewenste locatie en ga dan rondkijken. Er komen regelmatig appartementen in de verhuur die net zo groot of misschien ietwat groter zijn dan een studio in dezelfde prijsklasse. Dus stap af van het buzzword ‘studio’ en kijk gewoon naar wat bij jouw budget past. Het voordeel van een appartement ten aanzien van een studio is dat een aparte slaapkamer meer privacy biedt. Ook geeft dit meer mogelijkheden om spullen op te bergen.

Tips voor een studio huren in Eindhoven

Wil je toch graag gaan voor een studio? Neem dan deze tips in acht:

Inrichtingstip

Ikea speelt mooi in op de groeiende vraag naar studio’s, door een hele pagina hierover uit te wijden en tips te geven.