Studio huren in Eindhoven: waar begin je?

Het huren van een studio in Eindhoven en omgeving is ontzettend populair. Logisch, het is – afgezien van een studentenkamer – vaak de goedkoopste manier van huren. Heb je plannen om een studio te huren in Eindhoven? Lees dan dit artikel met alle ins en outs over het huren hiervan. Je weet dan precies waar je je zoektocht moet beginnen en waarop je moet letten.

Een studio: wat is dat eigenlijk?

Een studio is een eenkamerappartement, die je in de meeste gevallen privé bewoont. De badkamer en het toilet zijn vaak gescheiden van het woongedeelte en deze heb je over het algemeen voor jezelf. Dat is direct ook het grootste verschil met een studentenkamer, waar je de keuken, badkamer en het toilet deelt met huisgenoten. Een studio is over het algemeen genomen wat kleiner in oppervlakte dan een appartement. Hierdoor betaal je in de meeste gevallen iets minder dan de wat grotere type huurwoningen.

Waar begin je?

Omschrijf goed wat je zoekt

De eerste stap is om voor jezelf helder te krijgen waarnaar je precies op zoek bent. Hoe lang wil je in een woning wonen? In welke buurten wil je neerstrijken (lees hiervoor ook het artikel over de populaire wijken van Eindhoven)? Maak een lijstje van de faciliteiten die belangrijk voor je zijn. Is het van belang dat er een bushalte of school in de buurt is? Noteer al je wensen. Een andere belangrijke afweging is of je een studio gemeubileerd of gestoffeerd wilt huren. De plus- en minpunten van beide opties vind je hier.

Let op: het is een tijd waarin vraag het aanbod overstijgt. Het is cruciaal om goed in beeld te hebben wat je zoekt. Alleen, hoe kritischer je bent hoe moeilijker het wordt om een studio te vinden. Denk om die reden bij alle criteria na of het een eis of slechts een wens is. Hoe kleiner je lijst aan eisen is, hoe sneller je waarschijnlijk een studio tot je beschikking hebt.

Bepaal je huurprijs

De volgende stap is het bepalen van de maximale huurprijs die je wilt of kunt betalen voor het huren van een studio. Over het algemeen genomen is de huurprijs opgebouwd uit de ‘kale huur’ en worden daarbij eventuele servicekosten en de kosten voor gas, water en licht opgeteld. Sommige verhuurders hanteren echter een ‘inclusief’ prijs, waarbij alle kosten zijn inbegrepen. Het is om die reden waardevol om een kritische blik te werpen op de vermelde huurprijzen.

Schrijf je in bij verhuurmakelaars

Nadat je voor jezelf duidelijk hebt wat je zoekt en tegen welke kosten, kun je je zoekvraag gaan uitzetten. Een verhuurmakelaar, of een vastgoedverhuurder, kan je hierbij helpen. Zo kan een verhuurmakelaar samen met jou je wensen doornemen en je adviseren over de mogelijkheden – en haalbaarheid. Ook ondersteunt een makelaar je bij je zoektocht die in de meeste gevallen kosteloos is. Bij Goeth Vastgoed helpen we je in ieder geval graag vrijblijvend verder. Neem hiervoor contact met ons op. Je kunt je ook inschrijven op websites van verhuurders. Bij ons doe je dat eenvoudig en snel via het online inschrijfformulier. Loop ook gerust eens binnen bij een verhuurder of bel ze. Zorg dat je, als nette potentiële huurder, op het netvlies staat gebrand.

Wat kun je doen als je geen studio kunt vinden?

Er zijn in Eindhoven te weinig studio’s om te voldoen aan de vraag. Dit komt mede door het groeiend aantal expats en studenten. Kijk om die reden ook eens naar appartementen. We zien regelmatig dat er appartementen in de verhuur komen in dezelfde prijsklasse als een studio. Kijk gewoon naar wat er in je budget past en laat het type woning los. Meer hierover lees je in dit blog.

Aanvullende tips voor studio huren in Eindhoven

Wil je toch graag gaan voor een studio? Hou dan het aanbod zoals op onze site iedere dag in de gaten en reageer meteen. De mensen die het snelst aan een woning komen, zijn de mensen die het actuele aanbod continu in de gaten houden en snel reageren. En de beste tip die we je kunnen geven? Huur blind. Dit is spannend, maar geeft je wel de meeste kans dat de studio jouw kant op komt. Succes met je zoektocht!

P.s., bel of mail ons gerust als je wat hulp kunt gebruiken.

Bekijk hier ons aanbod van studio’s in Eindhoven.