Vier tips om een goedkope huurwoning in Eindhoven te vinden

Het is lastig om in de regio Eindhoven een huurwoning te vinden die niet alleen leuk, maar ook betaalbaar is. Nu vraag je je vast af: ‘Is het dan helemaal niet haalbaar om een goedkope huurwoning te vinden? Jawel, maar bij iedere tip horen uiteraard ook concessies… Welke tips en concessies dat zijn, lees je hier!

Tip #1: Type woning

Je begrijpt het al; hoe minder je verlangt van de woning qua grootte en type, hoe goedkoper de woning over het algemeen genomen zal zijn. Een 1-kamerappartement is nu eenmaal veelal goedkoper dan een 3-kamerappartement. Ook spelen faciliteiten en inrichting een rol; een gemeubileerde woning is vaak duurder dan een gestoffeerde woning. Dit zorgt voor een lagere huurprijs, maar is met name interessant als je wel al in het bezit bent van een uitzet en inboedel.

Tip #2: Locatie van de woning

De huurprijs hangt erg nauw samen met de locatie. Eindhoven is booming en kent een krapte op de verhuurmarkt. Het kan interessant zijn om je zoektocht uit te breiden naar randgemeenten zoals Nuenen, Waalre, Best, Veldhoven en Geldrop. Hoe groter je zoekgebied hoe groter de kans dat je een geschikte huurwoning binnen je budget vindt.

Tip #3: Schakel een makelaar in

Een verhuurmakelaar helpt je om je wensen en eisen inzichtelijk – en reëel – te maken. Daarnaast adviseert een makelaar je graag bij je zoektocht. Deze zoekopdracht is in de meeste gevallen vrijblijvend. In ons geval in ieder geval wel, dus mail of bel ons voor zoekadvies!

Neem contact met ons op!

Tip #4: Woning delen

De laatste tip, en in onze ogen wellicht de meest effectieve manier om een goedkope huurwoning te vinden, is om een huurwoning te delen, met bijvoorbeeld een collega. Ook in ons aanbod zien we voldoende huurwoningen, met twee slaapkamers en gemeubileerd, terug. Diverse van deze woningen zijn door de eigenaar goedgekeurd om met twee personen te bewonen. Het is even wennen, maar denk er eens over na. Je kunt zoeken naar een grotere (en nog leukere!) woning, je deelt de kosten en als je een beetje selectief bent in je samenwoonpartner dan geeft het naast een veilig gevoel ook gezelligheid!

Let op: het huren van een woning met drie personen of meer is niet toegestaan in de regio Eindhoven. Dus houd het lekker bij z’n tweeën.

Meer tips om snel een betaalbare woning te vinden?

Fan van onze praktische tips? Lees dan ook eens deze blog waarin wij zes tips om snel een huurwoning in regio Eindhoven prijsgeven.