Wist je dat… je bij Goeth vastgoed als huurder geen bemiddelingskosten betaalt?

Als je op zoek bent naar een huurwoning in regio Eindhoven dan kan het zijn dat er bemiddelingskosten (of kosten verhuurder) bij jou in rekening worden gebracht. Bij Goeth Vastgoed brengen we deze kosten niet in rekening en dat scheelt je aardig wat duiten. Dat dit niet alleen voor de huurder, maar ook voor de verhuurder interessant is, leggen we je hier uit.

Wat zijn bemiddelingskosten?

Bemiddelingskosten zijn de kosten die een vastgoedverhuurder in rekening brengt om een verhuurder en huurder bij elkaar te brengen. Deze kosten worden ook wel eens anders omschreven. Denk aan: administratie-, sleutel-, commissie-, advies- of bijvoorbeeld verhuurkosten of servicepakket. Dit maakt het verhuurlandschap voor woningzoekenden best lastig te doorgronden, omdat deze kosten niet altijd prominent en duidelijk omschreven staan. Wellicht dat je dit als woningzoekende herkent?

Hoeveel bedragen de bemiddelingskosten?

Dit varieert per verhuurmakelaar, de woning die gehuurd wordt en de periode. Wat vaak voorkomt is een maandhuur inclusief 21% BTW. Hierbij moet je toch al snel denken aan een bedrag van minimaal ca. 450 euro (inclusief BTW). Best leuk als je deze kosten niet hoeft te maken, toch?

De kosten die Goeth Vastgoed maakt ten behoeve van het bij elkaar brengen van verhuurder en huurder worden in rekening gebracht bij de verhuurder en dus niet bij de huurder. Hierdoor heeft een huurder bij ons niet te maken met extra kosten voor de totstandkoming van de bemiddeling.

Waarom is dit voor huurder en verhuurder interessant?

Dit financiële voordeel werkt twee richtingen op. Doordat Goeth Vastgoed deze kosten niet bij de huurder in rekening brengt is het voor huurders interessant om via Goeth Vastgoed op zoek te gaan naar een passende huurwoning. Dit trekt extra huurders aan wat voor een verhuurder meer vraag én minimale leegstand betekent. Zo plukt iedereen hiervan de vruchten!

Op zoek naar een huurwoning in de regio Eindhoven?

Ben je zoekende naar een huurwoning in de regio Eindhoven? Lees dan onze blog met de zes gouden tips om snel een huurwoning in Eindhoven te vinden of bekijk ons super actuele aanbod.