Zes dingen waar je woning happy-de-peppie van wordt

Het zijn de kleine dingen waar we gelukkig van worden. Dat geldt ook voor je huis. Geuren en kleuren zijn bepalend voor je humeur. Net als rommel. Of je nu een woning koopt of huurt, met enkele minuscule aanpassingen straalt je huis. En dus ook jij. Het enige dat je nodig hebt om je woning op te fleuren is een klein budget, durf en vooral een gezonde dosis zin!

Ready?

1. Verse bloemen

Voor mij met stipt op 1: een mooie bos bloemen. Uit onderzoek is gebleken dat je humeur echt opknapt van een bos vrolijk gekleurde bloemetjes. Een vers geplukt veldboeket heeft bij mij direct een positief effect op mijn gemoedstoestand. Bloemen, onafhankelijk van kleur of type, beïnvloeden je stemming positief. Neemt manlief ze niet voor je mee of ben je zelf vergeten ze in huis te halen, bestel ze dan eenvoudig online of koop een parfum voor je huis met een lekkere bloemige geur. Effect gegarandeerd!

2. Een kleurtje op de muur

Kleuren zijn een ware oppepper. Wil je wat extra geluk toevoegen aan je woningen, voorzie je muren dan van een kleurtje. Maar let op: niet alle kleuren zijn geschikt. Donkere kleuren maken somber. Kies bij voorkeur voor groen of geel. Deze kleuren roepen een vrolijk gevoel bij je op. Ze maken dat je energiek je woning door huppelt. Het zonnetje in huis, dat wordt jij!

3. Fris geurend linnengoed

Niets zo fijn als ‘avonds je dekbed tot over je oren optrekken en de frisse geur van net gewassen beddengoed inademen. De meest ultieme linnengoed geur is voor velen wasverzachter, maar ik verkies de geur van buiten. Van het kijken naar dat wapperende linnengoed in de buitenlucht alleen al word ik vrolijk. En vergeet je bed niet op te maken. Onderzoek wijst uit dat mensen die in de ochtend hun bed opmaken gelukkiger zijn dan de niet-opmakers. Dus laat niet alleen je beddengoed, maar ook je handjes wapperen voor een instant geluksgevoel.

4.Huisdieren

Voor mij niet weggelegd – partner met allergieën -, maar huisdieren lijken geweldig goed eenzaamheid tegen te gaan. Een huisdier geeft steun en versterkt het gevoel van thuiskomen. Dus voor those die staan te springen om een buddy: denk eens aan een trouwe harige viervoeter. Zorg wel voor voldoende tijd, anders gaat het schuldgevoel snel knagen aan je geluk.

5.Ruim op!

Ik heb altijd gedacht dat dit vooral betrekking had op hormonale vrouwen, maar het geldt dus gewoon echt voor iedereen: hoe meer rommel hoe meer stress. Het blijkt dat bij mensen met veel spullen in huis het cortisol gehalte hoger is. En dat betekent… stress! Dus voor een happy life, sla je aan het opruimen. En niet alleen de rust daarna, maar ook het opruimen an sich leidt tot een energie boost. Geef je de spullen ook nog eens aan een goed doel dan heb je een triple-happy-kick te pakken.

6. Make it personal

Je mag trots zijn op je eigen woning. Het is jouw stek om je terug te trekken als je daar behoefte aan hebt. Je kunt er gillen van geluk en huilen van verdriet. Het is jouw veilige haven. Het gevoel van thuis voelen wordt versterkt door de persoonlijkheidsfactor van je huis. Richt het in met spullen waar jij blij van wordt. Meubels die joumar comfort geven. Maak het echt persoonlijk met spulletjes met emotionele waarde, denk aan foto’s, ansichtkaarten of gelezen boeken.

Je woning is jouw eigen stek. Of je een huurwoning of koophuis als je thuis beschouwt maakt hierin geen verschil. Een huis naar je hart creëer je zelf.

Wil jij nu weten of een woning in een stad of dorp beter bij jou past. Lees dan ons artikel: “Een woning huren in de stad of dorp, de vijf verschillen”.