Zes tips om snel een huurwoning in Eindhoven te vinden

Deze blog helpt je om, ondanks de moordende concurrentie, toch snel een passende huurwoning in Eindhoven te vinden. Want of je nu gaat studeren, samenwonen, scheiden of een nieuwe woning zoekt in verband met werk, deze zes gouden tips helpen je om zo snel mogelijk in Eindhoven een particuliere huurwoning te vinden.

Tip #1: omschrijf wat je precies zoekt

Ga ten eerste eens goed bij jezelf te raden wat je precies zoekt. Hoe lang wil je in je nieuwe woning wonen? Zoek je een woning voor bepaalde tijd, bijvoorbeeld in het geval van tijdelijk werk, dan kan een gemeubileerde woning interessant zijn. Ben je van plan langer in je huurwoning te vertoeven, kies dan voor een gestoffeerde woning. Denk ook na over wensen en eisen. In welke buurt wil je wonen (lees eens onze blog over de populaire wijken van Eindhoven) en welke faciliteiten zijn belangrijk? Wil je persé een tuin of volstaat een park in de buurt voor de frisse neus?

Hoe nauwkeuriger je vraag, hoe effectiever je kunt zoeken. Realiseer je anderzijds wel dat een kleine eisenlijst leidt tot een bredere zoekopdracht en een snellere vangst! Dus krab jezelf eens goed achter de oren en kijk goed naar je wensen- en eisenlijst en stel bij waar mogelijk.

Tip #2: bepaal je maximale huurprijs

Wat mag een huurwoning in Eindhoven voor jou kosten? Verdiep je goed in additionele kosten zoals gas, water, licht en internet. Informeer ook eens bij de Gemeente Eindhoven en de Belastingdienst naar de relevante belastingen en heffingen. Kun je de kosten, inclusief de borg, zelf betalen of moet je op zoek naar een borgsteller? Zodra je weet wat je zoekt en tegen welke prijs kun je concreet je vraag gaan uitzetten. Heb je al een idee hoe jouw ideale woning eruitziet?

Tip #3: schrijf je in bij vastgoedverhuurders

Schrijf je direct in bij verhuurmakelaars / vastgoedverhuurders. Zij kennen de regio en zijn als eerste op de hoogte van nieuwe particuliere huurwoningen. Inschrijven kan in de meeste gevallen eenvoudig en kosteloos via de website, zoals je dat bij Goeth Vastgoed via het online inschrijfformulier doet. Maak je wensen kenbaar en stuur in die hap. Vastgoedverhuurders sturen hun aanbod aan je door zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste aanbod.

Maar goed, je bent natuurlijk niet de enige die zich inschrijft. Onze ‘inside’ tip: laat je gezicht eens zien of bel eens met verhuurmakelaars/vastgoedverhuurders. Laat zien dat je – op een vriendelijke manier dat dan wel – erg staat te springen op een woning en dat je een voorbeeldige huurder zult zijn. Hoe beter je op het netvlies van de vastgoedmakelaar staat gebrand, des te sneller wordt er aan je gedacht.

Tip #4: stel automatische updates in en reageer snel

Schrijf je in voor automatische updates bij relevante websites die de verhuurmarkt voor je in de gaten houden. Denk hierbij aan verzamelwebsites zoals pararius.nl. Ook zijn er superhandige apps, van bijvoorbeeld hurenapp.nl en huurwoningen.nl die je helpen om snel te reageren op actueel aanbod.

Maar bovenal is onze tip: vergeet de websites van vastgoedverhuurders niet. De mensen die het snelst aan een woning komen, zijn de mensen die het actuele aanbod continu in de gaten houden en snel reageren. Daarboven helpt het enorm mee als je flexibel bent in een bezichtiging. Kortom, zie je een woning, bel direct en bezichtig deze zo snel mogelijk. Of denk eens na over het schrappen van een bezichtiging en ga ‘blind’ een huur aan. Spannend, dat begrijpen we, maar zo ben je de rest wel een paar stappen voor. Het is nu eenmaal een vrij overspannen markt…

Tip #5: verbreed je horizon

Eindhoven is booming en kent te weinig huurwoningen. De huurmarkt is krap mede door de stijging in (internationale) populariteit. Het is om die reden aan te raden je zoektocht uit te breiden naar de omliggende plaatsen, zoals Nuenen, Waalre, Best, Veldhoven en Geldrop. Hoe groter je zoekgebied hoe groter de kans dat je een geschikte huurwoning vindt.

Tip #6: schreeuw het van de daken

En dan als laatste: zorg voor persoonlijke marketing. Doe oproepen via social media en profileer jezelf als de ideale huurder. Stel desnoods een Instagram of Facebook advertentie in en schakel je netwerk in om jouw oproep te delen en ogen en oren open te houden voor potentieel aanbod.

Succes!